[linux-audio-user] audiophile 2496 with Fedora Core 3

Michael Mossey mpm at alumni.caltech.edu
Mon Apr 18 12:54:09 EDT 2005

Thanks for your suggestions, everyone.  Unofrtunately, I'm still having
problems.  kudzu is not finding by Audiophile 2496.  I commented out the
onboard sound stuff from /etc/modprobe.conf and /etc/sysconfig/hwconf and
rebooted.  I disabled the onboard sound in the bios--or rather, it wasn't
clear what the bios options were, I selected "disable audio codec" which
was the only audio-related option.  I booted FC3.  It detected "new
hardware" which turned out to be the onboard sound.  It did not detect the
Audiophile 2496.

This is an HP Pavilion computer.

Any ideas at this point?


quote who="aljordan at maine.rr.com">
> When I installed Planetccrma, I had a the onboard motherboard sound card
> working.  When I put the Audiophile 2496 in, I installed it, let kudzu
> find it.
> After bootup I edited /etc/modprobe.conf and moved the new lines for the
> audiophile in front of the ones for the onboard sound, and I also reversed
> the snd-card-0 snd-card-1 numbers so that the audiophile 2496 was seen as
> the default sound card.
> After that I added a .asoundrc file for the audiophile 2496 to my home
> directory and a system wide one to /etc based on the directions at the
> alsa site:
> http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=Midiman%2FMAudio&card=Delta+Audiophile+2496.&chip=ICE1712+%28Envy24%29&module=ice1712#aso
> Alan
> ----- Original Message -----
> From: Michael Mossey <mpm at alumni.caltech.edu>
> Date: Sunday, April 17, 2005 5:24 pm
> Subject: Re: [linux-audio-user] audiophile 2496 with Fedora Core 3
>> Hmm, when I went to the Planet CCRMA website, it said "Install
>> Fedora Core
>> 3.  You should now have a properly configured and working sound
>> card.
>> Then install the CCRMA sound applications."  What's wrong with this
>> picture is that I don't have a properly configured and working
>> sound card
>> after doing the Fedora Core 3 install.  It didn't recognize my
>> Audiophile2496 as far as I can tell--it configured the onboard
>> sound.  Can you tell
>> me more specifically what you did to get the Audiophile 2496 working?
>> Thanks,
>> Mike

More information about the Linux-audio-user mailing list